Søkemotoroptimalisering, også kalt SEO, refererer til metoden for å forbedre synligheten til et nettsted i en søkemotor, ofte ved hjelp av forskjellige metoder for å manipulere søkemotorens algoritme slik at søkemotoren leder søkere som bruker visse nøkkelord til nettstedet deres. Denne artikkelen kan hjelpe deg med å forstå konseptet med søkemotoroptimalisering og bruke det på dine formål.

Hvis du vil optimalisere gode søkemotorresultater, skriver du en beskrivelse av innholdet på siden din på metakoden. Innholdet i denne taggen er det søkemotorer viser for sammendraget av et søkeresultat. Sluttbrukeren som søker etter nøkkelordet ditt, vil se dette sammendraget og avgjøre om de vil besøke siden din eller ikke.

For å virkelig presse virksomheten din opp gjennom rangeringene, bør du tenke på å bruke nøkkelord med lang hale og lengre setninger som er spesifikke for hva folk søker etter. Nett edderkoppene er veldig vennlige mot lengre nøkkelord, og du kan bruke færre av disse gjennom innholdet ditt, slik at det kan virke mer naturlig og komme over som leservennlig.

På nettstedet ditt vil overskrifter spille en viktig rolle i å organisere informasjon. Så du trenger bare å bruke en enkelt H1-kode når du setter sammen siden din. Du kan bruke forskjellige underoverskriftskoder, for eksempel H2-H6, men hold ting ryddig og rent ved bare å bruke en hoved H1-kode.

Når du optimaliserer nettstedet ditt for Google, må du ikke bruke «semi spam»-kopi. Nylige Google-algoritmeendringer straffer ikke bare åpenbar spam (f.eks. «Få X@naX fra 0verseas»), men også innhold av lav kvalitet som ikke har noe nyttig formål annet enn å drive besøkende til et nettsted. Artikler spunnet av datamaskiner er et godt eksempel på denne typen innhold.

For å lykkes med søkemotoroptimalisering, må du velge målnøkkelordene dine klokt. Hvis du har mye konkurranse om et bestemt søkeord, kan du prøve å spesialisere deg i et mindre konkurransedyktig, men lignende nøkkelord. Du kan bruke trekkraften du får på den siden, for å støtte de andre sidene dine med mer vanlige nøkkelord.

Hvis du vil hjelpe søkemotorer og edderkopper med å indeksere webområdet, bør du opprette et områdekart. Et områdekart er en liste over alle sidene som utgjør området. Ved å lage en, vil web edderkopper kunne oppdage selv de mest uklare og skjulte sidene, samt å motta annen viktig informasjon. Dette vil øke synligheten din på internett.

Spor hvor folk på nettstedet ditt skal. Når du bestemmer hvor folk skal, vet du hvor du trenger å konsentrere innsatsen din. Hvis du har en restaurant, er sjansen stor for at folk sjekker ut menyen din. Dette lar deg vite at dette er et område på nettstedet ditt som du trenger for å holde deg frisk og oppdatert.

Som avslørt tidligere i artikkelen, er søkemotoroptimalisering ganske enkelt en beregnet metode for å lede folk som søker etter et nøkkelord på en søkemotor, slik at de ender opp med at nettstedet ditt vises som et av de beste resultatene som er funnet. Ved å forstå og bruke informasjonen her, kan du maksimere trafikken og synligheten til nettstedet ditt.

DIY Søkemotoroptimalisering